Εκτύπωση
PDF

Στις 24 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο εισαγωγικό σεμινάριο στο ραδιοερασιτεχνισμό, μετά από πρόσκληση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, στα πλαίσια της 33ης Σχολής Λεμβάρχου Ναυτοπροσκοπικού Σκάφους.

Από την μεριά των προσκόπων ομιλητής ήταν ο Κος Κώστας Χατζησταματίου, ενώ το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Μαγνησίας εκπροσώπησε ο Μανώλης Καραβίδας – SV4PBH.

Το πρώτο μέρος της παρουσίασης αφορούσε της επικοινωνίες στη θάλασσα μεταξύ ναυτοπροσκόπων και αναλύθηκε από τον τοπικό έφορο. Επίσης έγινε αναφορά στις ασυρματικές επικοινωνίες με πομποδέκτες marine.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επικοινωνίες εκτάκτου ανάγκης και στη λειτουργία του πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτου ανάγκης “112”.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Μαγνησίας (ΣΥ.Ρ.ΜΑ) από τον SV4PBH. Στα πλαίσια της παρουσίασης έγινε αναφορά στην ιστορία του Συλλόγου και στη συνέχεια αναλύθηκε ο ραδιοερασιτεχνισμός ως χόμπι. Μέσω οπτικού υλικού, οι συμμετέχοντες κατανόησαν ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός ενός ρ/ε σταθμού, περιεργάστηκαν από κοντά φορητούς πομποδέκτες και ενημερώθηκαν για την ισχύουσα νομοθεσία καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποκτήσουν άδεια ραδιοερασιτέχνη.

 

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με πραγματοποίηση επαφής με ραδιοερασιτέχνες της περιοχής.

Ο ΣΥ.Ρ.ΜΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.

SV4PBH

Εμμανουήλ Καραβίδας